Hoe zien de zanglessen eruit?

Jij bepaalt welke liedjes je wilt gaan (leren) zingen en vervolgens adviseer ik waar je aan kan werken. We beginnen de zanglessen met techniekoefeningen die jouw stembanden opwarmen en tegelijkertijd voorbereiden op het liedje. Terwijl we aan de slag gaan met het liedje geef ik aan wat ik hoor op gebied van techniek en muzikaliteit en nemen we extra oefeningen door om zo jouw techniek te verbeteren. Deze oefeningen nemen we tijdens de les op en stuur ik door via de mail of telefoon, zodat er je er thuis direct verder mee aan de slag kan! 

 

Hoe ziet de proefles eruit?

Je bereidt 1 á 2 liedjes voor waarvan jij denkt dat je hulp bij nodig hebt en vervolgens adviseer ik waar je aan kan werken. Je krijgt dan een Personal Voice Plan waarop staat hoe jij je persoonlijke vocale doel kan bereiken en we nemen alvast een aantal zangoefeningen door.     

 

Welke zangmethode?
T
ijdens de zanglessen werken we volgens het Universal Voice System (UVS). Dit is een nieuwe revolutionaire zangmethode met eenvoudige maar effectieve oefeningen. Het zingen wordt minder 'vaag' en zo komt iedereen tot het gewenste resultaat! Je ontdekt dat je veel meer kunt met jouw stem dan je in eerste instantie dacht en daardoor wordt zingen nóg leuker.  


Hoe werkt deze methode? Ik luister tijdens het zingen zeer nauw naar jouw stemgebruik. Daarbij let ik op jouw houding, adem, de stembanden en de klankruimte. Wanneer je deze 4 elementen op een bepaalde manier toepast ontstaan er vervolgens 8 klankkenmerken, namelijk trillingen, toonhoogte, luidheid, geaspireerdheid, gedruktheid, vibrato, klankkleur en nasaliteit. Deze 8 klankkenmerken vormen vervolgens 4 stemkarakters, namelijk Speech (=zingen met spreekstem), Whisper (=zingen met fluisterstem), Belten (=roepend zingen) en Classical (=zangerig zingen). Het ligt aan jouw persoonlijke doelen met welke klankkenmerken en stemkarakters we aan de slag gaan.

 

 

Wanneer zangles?

Iedereen die zijn/haar stem wil leren ontwikkelen, ongeacht niveau en ervaring! Misschien heb je stemproblemen of lukt bepaalde dingen niet tijdens het zingen; ik kan je hierbij helpen!

 

Naast het verbeteren van ieders zangkwaliteiten kan je bij mij ook terecht voor het voorbereiden van een auditie (voor het conservatorium), het begeleiden van het repertoire van de band/koor of om een lied voor te bereiden voor bv. jouw bruiloft of een andere gelegenheid.