Hoe zien de zanglessen eruit?

Jij bepaalt welke liedjes (pop, rock, musical, klassiek, etc.) je wilt gaan (leren) zingen en vervolgens adviseer ik waar we aan gaan werken. We beginnen de zanglessen met techniekoefeningen die jouw stembanden opwarmen en tegelijkertijd voorbereiden op het liedje. Terwijl we aan de slag gaan met het liedje geef ik aan wat ik hoor op gebied van techniek en muzikaliteit en nemen we extra oefeningen door om zo jouw techniek te verbeteren. Je kan de les opnemen en je krijgt van mij zangoefeningen mee, zodat je ook thuis goed kan oefenen. 

 

Sinds kort kan je bij mij ook examen zang doen. Je begint bij niveau A en eindigt bij D. Per niveau zijn er bepaalde vaardigheden vereist. Tijdens de lessen werken we aan deze vaardigheden. Met deze examens kan je gericht alle techniek oefenen en erachter komen wat jouw sterke en minder sterke punten zijn tijdens het zingen. 

Ook kan je bij mij liedjes opnemen. Er staat een studiomicrofoon klaar om het eindresultaat vast te leggen! Heel leuk en leerzaam en een mooie manier om je ontwikkeling te volgen. 

 

Op een voorzingmiddag zing je jouw liedjes voor publiek! Dat is onwijs spannend, maar alles gebeurt in een ontspannen setting. Er is ook geen programma, maar alles is lekker spontaan. Een mooie gelegenheid om het zingen in de praktijk te ervaren en te laten horen waar je mee bezig bent geweest in de zanglessen. Ik organiseer 2x in het jaar een voorzingmiddag. 

Hoe ziet de proefles eruit?

Je bereidt 1 á 2 liedjes voor waarvan jij denkt dat je hulp bij nodig hebt en vervolgens adviseer ik waar je aan kan werken. Je krijgt dan een Personal Voice Plan waarop staat hoe jij je persoonlijke vocale doel kan bereiken en we nemen alvast een aantal zangoefeningen door.     

 

Welke zangmethode?
T
ijdens de zanglessen werken we volgens het Universal Voice System (UVS). Dit is een nieuwe revolutionaire zangmethode met eenvoudige maar effectieve oefeningen. Het zingen wordt minder 'vaag' en zo komt iedereen tot het gewenste resultaat! Je ontdekt dat je veel meer kunt met jouw stem dan je in eerste instantie dacht en daardoor wordt zingen nóg leuker.  


Hoe werkt deze methode? Ik luister tijdens het zingen zeer nauw naar jouw stemgebruik. Daarbij let ik op jouw houding, adem, de stembanden en de klankruimte. Wanneer je deze 4 elementen op een bepaalde manier toepast ontstaan er vervolgens 8 klankkenmerken, namelijk trillingen, toonhoogte, luidheid, geaspireerdheid, gedruktheid, vibrato, klankkleur en nasaliteit. Deze 8 klankkenmerken vormen vervolgens 4 stemkarakters, namelijk Speech (=zingen met spreekstem), Whisper (=zingen met fluisterstem), Belten (=roepend zingen) en Classical (=zangerig zingen). Het ligt aan jouw persoonlijke doelen en mijn expertise met welke klankkenmerken en stemkarakters we aan de slag gaan.

 

 

Wanneer zangles?

Iedereen die zijn/haar stem wil leren ontwikkelen, ongeacht niveau en ervaring! Misschien heb je stemproblemen of lukken bepaalde dingen niet tijdens het zingen; ik kan je hierbij helpen!

 

Naast het verbeteren van ieders zangkwaliteiten kan je bij mij ook terecht voor het voorbereiden van een auditie (voor het conservatorium), het begeleiden van het repertoire van de band/koor of om een lied voor te bereiden voor bv. jouw bruiloft of een andere gelegenheid.